GJ - RB Series

Newport Street Gallery

Newport Street Gallery, gelegen in de wijk Vauxhall van Londen, is een hedendaagse kunstruimte die wordt geroemd om zijn innovatieve architectuur en boeiende tentoonstellingen. Ontworpen door architect Caruso St John, opende de galerie haar deuren voor het publiek in 2015 en is sindsdien een centraal punt geworden voor kunstliefhebbers.

De architectuur van Newport Street Gallery is een testament van moderne ontwerpprincipes, met een reeks Victoriaanse industriële gebouwen die naadloos zijn omgetoverd tot een harmonieuze tentoonstellingsruimte. De visie van Caruso St John benadrukt zowel functionaliteit als esthetische aantrekkingskracht, waardoor een dynamische omgeving wordt gecreëerd die de hedendaagse kunstwerken die het huisvest, aanvult. De galerie beslaat meerdere verdiepingen en biedt voldoende ruimte voor de presentatie van een divers scala aan hedendaagse kunst. Het ontwerp zorgt voor een naadloze doorstroming van bezoekers door onderling verbonden tentoonstellingsruimtes, wat de algehele kijkervaring verbetert. Het gebruik van natuurlijk licht en zorgvuldig samengestelde interieurs draagt bij aan een sfeer die zowel uitnodigend is als bevorderlijk voor het waarderen van kunst.

Naast de tentoonstellingsruimtes beschikt Newport Street Gallery ook over een stijlvol restaurant en een winkel, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht als cultureel centrum. De combinatie van architectonische uitmuntendheid en een toewijding aan het tentoonstellen van hedendaagse kunst maakt Newport Street Gallery tot een boeiende bestemming voor kunstliefhebbers en het levert een creatieve bijdrage aan de levendige kunstscene van Londen.

Guillaume Janssen heeft het project in een zeer vroeg stadium gespecificeerd, zodat het product volledig geïntegreerd kon worden in het unieke gebouwontwerp. Een van de meest iconische oplossingen zijn de ondersteboven lopende zaagtand systemen.

 

 

Productsoort

Doek

Opaque 6002

Locatie

London

Architect

Caruso St John

Datum

april 18, 2015

Partner

Soltech Systems

Kan ik u helpen?

Heeft u vragen? Ik help u graag met al uw vragen! Uw vraag is mogelijk al eerder gesteld.
Bekijk onze veelgestelde vragen.

Ma t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 bereikbaar.

Onze
partners

Wij werken samen met onze partners om een oplossing te bedenken voor uw zonweringsvraagstuk.
envelopephone-handset