GJ - Doekconfectie

Slotervaart (Amsterdam)

Het voormalige Slotervaartziekenhuis in Amsterdam wordt omgevormd tot een breed zorgcentrum. Medische zorg en voorzieningen worden in het gebouw gecombineerd met verschillende woon-zorgvormen.

In het complex komt een mix aan functies die voorzien in betaalbare buurtzorg en verpleeghuiszorg waar een nijpend tekort aan is. “Medische zorg en voorzieningen gaan hier samen met diverse woonzorgvormen, waar cliënten veilig kunnen verblijven en zorgspecialisten binnen één dag alle benodigde diagnoses kunnen leveren en daarna behandelen”, meldt Zadelhoff.

In het bovenste deel komen de verdiepingen met woon-zorgfuncties, de onderbouw is bestemd voor eerstelijnszorgpartijen als huisartsen en ruimtes waar de buurt terecht kan voor vergaderingen of maaltijden.

Inbo, DWA, Strackee en Altavilla hebben in opdracht van Zadelhoff de toekomstmogelijkheden voor het voormalige ziekenhuis verkend. Een deel van het gebouw zal ingrijpend worden gerenoveerd, een ander deel gaat zo snel mogelijk open. In de verkenning zijn onder meer ingrepen als een verduurzaamde gebouwschil en natuurinclusief bouwen als optie naar voren gebracht.

Guillaume Janssen heeft in opdracht van Schellekens & Schellekens Zonwering hier traditionele naadloze acryldoeken geleverd.

Productsoort

Doek

GJ – Solar Pro Grande

Locatie

Amsterdam

Architect

Inbo Architecten

Datum

november 4, 2022

Partner

Schellekens & Schellekens Zonwering

Kan ik u helpen?

Heeft u vragen? Ik help u graag met al uw vragen! Uw vraag is mogelijk al eerder gesteld.
Bekijk onze veelgestelde vragen.

Ma t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 bereikbaar.

Onze
partners

Wij werken samen met onze partners om een oplossing te bedenken voor uw zonweringsvraagstuk.
envelopephone-handset